De bureaustoel

Veel mensen brengen het grootste deel van hun werkuren door achter hun bureau. Urenlang zitten en werken achter een computerscherm vermoeien niet alleen de geest en de ogen. Lang zitten is namelijk ook een zware belasting voor de rug. Bureaustoelen kunnen het werken op kantoor aangenamer maken. Functionaliteit en comfort zijn van groot belang in de werkruimtes. Bovenal moet de werkplek een hoge mate van flexibiliteit bieden, dus het bureau moet niet alleen de juiste hoogte hebben, maar ook het zitcomfort moet centraal staan. Trifurno heeft een groot assortiment ergonomische bureaustoelen klaarstaan en ondersteunt u graag bij uw zoektocht de juiste bureaustoel. 

Welke aspecten zijn belangrijk voor een goede, ergonomische bureaustoel?

Rugleuning:  Een goede rugleuning moet verstelbaar en aanpasbaar zijn aan uw lichaamslengte. Voor een optimaal ergonomisch gebruik adviseren wij u een bureaustoel met verstelbare lendensteun te kopen. Als u snel zweet, is een bureaustoel met mesh-rugleuning de juiste keuze. Dit zorgt voor voldoende ventilatie van de rug (ook tijdens een warme zomerdag).

Stoelbekleding:  Idealiter is de hoogte van de stoel verstelbaar door middel van een gasveer. De zitpositie kan worden aangepast door deze naar voren en naar achteren te bewegen (zitdiepteverstelling) zodat de dijen voldoende steun hebben en het lichaamsgewicht beter verdeeld wordt.

Ergonomische bureaustoelen bieden vaak ook een aanpassing van de zitneiging, wat ook het dynamisch, ergonomisch zitten ondersteunt. Bij draaistoelen met zitneigverstelling kan het achterste deel van de zitting naar boven worden versteld. Het bekken van de gebruiker is iets naar voren gekanteld, waardoor de persoon een tegenbeweging maakt (compensatie). Het resultaat: de wervelkolom staat in de optimale dubbele S-stand – het skelet wordt optimaal ontlast.

Stoelen met zitdiepteverstelling en zitneigverstelling worden met name aanbevolen voor vrouwen om rugklachten door slechte (werk)houding te voorkomen.

Armleuningen: Armleuningen helpen de gestreste rugspieren te ontspannen. Door uw armen naar beneden te leggen, worden de nek en schouders ontlast. Een bureaustoel met armleuningen is aan te raden als je voor langere tijd zit. Armleuningen zijn bij voorkeur zacht gevoerd en verstelbaar in hoogte, breedte en diepte. Let dus bij het kopen van je bureaustoel op drie- of vierdimensionaal verstelbare armleuningen. Eén van de goedkoopste en betaalbare bureaustoelen met een 3D armleuning is de Air

Hoofdsteun:  Een hoofdsteun is niet verplicht, maar kan wel bijdragen aan een ontspannen zithouding. Als u bijvoorbeeld lang telefoneert of achterover wilt leunen, is het handig als uw stoel een hoofdsteun heeft. 

Mechanisme:  hoogwaardige bureaustoelen hebben een zitmechanisme dat gezond zitten mogelijk maakt. Een bureaustoel kan een schommelmechanisme, een synchroon mechanisme of een permanent mechanisme hebben. Idealiter zorgen de mechanismen ervoor dat de bureaustoel zich optimaal aanpast aan de bewegingen van de gebruiker. Door deze dynamische zithouding blijft de concentratie waar die hoort en wordt vroegtijdige vermoeidheid voorkomen.

Gasveer:  Let bij aanschaf van een bureaustoel op een geteste en TÜV-gekeurde gasveer. Voor de echte groten onder ons raden wij hogere gasveren aan. 

Onderstel:  In de meeste online winkels vind je verschillende onderstellen voor bureaustoelen. In de regel wordt onderscheid gemaakt tussen een stalen, aluminium of polyamide voet.

Wielen: Bij het kiezen van de juiste stoel is het ook belangrijk om te letten op de wielen onder de stoel. Niet alle soorten wielen zijn geschikt voor elke ondergrond. Ga daarom voor multifunctionele wieltjes, zodat de stoel optimaal gebruikt kan worden.

Moet ik voor een NPR 1813 of NEN 1335 gecertificeerde stoel kiezen?

De bureaustoelen die wij aanbieden hebben een NPR of een NEN certificaat. Maar wat houdt dat nou precies in? Een NPR gekeurde stoel is geschikt voor een grotere persoon. NPR 1813 is een arbo norm die alleen in Nederland geldig is. De afkorting staat voor Nederlandse Praktijk Richtlijn. Nederlanders hebben een gemiddeld grote lichaamslengte en daar zijn bureaustoelen met de NPR 1813 norm op gebouwd. De onderdelen zijn met grote marges aan te passen, zodat iedere Nederlander goed en actief zit. Zelfs wanneer u groter bent dan 192 centimeter.

In Europa krijgen bureaustoelen die door de arbo zijn goedgekeurd de EN 1335 certificering. EN is de afkorting voor Europese Norm. NEN is de Nederlandse benaming, waarbij de eerste ‘N’ voor Nederland staat. Mensen uit Europa verschillen veel in lichaamslengte. De onderdelen van bureaustoelen die aan de NEN 1335 certificering voldoen, hebben daardoor een grote verstelbare marge. Deze bureaustoelen zijn geschikt voor mensen met een lichaamslengte tussen de 151 en 192 centimeter.

Mocht u nog vragen hebben? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Tevens kunt u onze stoelen uitproberen in onze showroom.

HomeMenuAccount
Search

Showroom alleen open op afspraak