Ergonomie , Thuiswerken

Thuiswerken

Ondanks deze sombere tijden rond het COVID-19 virus, zijn er ook situaties ontstaan die aanvankelijk voor veel bedrijven onmogelijk leken. Eén van deze situaties is thuiswerken. Er zullen mensen zijn die het prettig vinden maar er zullen ook mensen zijn die het niet prettig vinden. In dit blog zullen wij beschrijven waar je op moet letten bij het thuiswerken, het blijft natuurlijk belangrijk dat je een gezonde werkplek hebt. 

Temperatuur
Als u op kantoor werkt, bent u zich vast bewust van de eindeloze strijd om de thermostaat, maar niemand heeft het graag te warm of te koud op de werkplek. Rillen, zweten of voortdurend denken aan hoe warm of koud je het hebt, kan een grote afleiding zijn. Uit onderzoek is gebleken dat de juiste kamertemperatuur tussen 20 en 23 graden Celsius ligt. Hoewel er momenteel geen wet is voor een minimum- of maximumtemperatuur, is het belangrijk dat de ruimte comfortabel is. Zorg voor voldoende ventilatie in de zomer en voldoende warmtebronnen in de winter.

Verlichting
Een goed verlichte werkplek is essentieel. Kies indien mogelijk voor natuurlijk licht, omdat dit de stemming, het geluk en het welzijn kan verbeteren. Als u voor kunstlicht kiest, moet u dit goed overwegen, want slechte verlichting kan leiden tot vermoeidheid, hoofdpijn en zelfs vermoeide ogen.

Opslag
Hoewel veel werkplekken nu papierloos zijn of er wordt minder papier gebruikt, kan rommel nog steeds een probleem worden. Een georganiseerd kantoor kan een werknemer helpen zich te concentreren en de productiviteit te verhogen, dus rommel moet tot een minimum worden beperkt. Zorg ervoor dat uw omgeving voldoende opbergruimte heeft, zoals 
draaideurkasten en roldeurkasten, om ervoor te zorgen dat de werkruimte opgeruimd en zo georganiseerd mogelijk blijft.

Netheid
Het is niet alleen belangrijk om het kantoor georganiseerd en vrij van rommel te houden, het is ook belangrijk om de omgeving voor de werknemers schoon te houden. Het is niet alleen essentieel voor de hygiëne en de hygiëne, maar een schoon kantoor kan ook helpen de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen en de kans op ziekteverzuim te verminderen. Handhaaf te allen tijde een hoog niveau van hygiëne met regelmatige schoonmaak op de werkplek om het personeel gezond te houden.

(bureau) Stoel
Een comfortabele stoel is essentieel voor elke werknemer en zijn productiviteit. Niemand houdt van een ongemakkelijke stoel. Bovendien kan een verkeerde zithouding leiden tot een slechte houding, wat ook gevolgen kan hebben voor uw gezondheid. Om rug- en nekklachten te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat werknemers comfortabele of 
ergonomische bureaustoelen hebben om een gezonde zithouding te bevorderen.

(zit-sta) Bureau
Naast zitmeubilair moet er ook aandacht worden besteed aan bureaus en werkoppervlakken. 
Ergonomische bureaus kunnen werknemers een comfortabelere werkplek bieden. Zorg ervoor dat de vorm van het bureau aansluit bij hun behoeften en dat ze voldoende ruimte hebben om hun werk efficiënt uit te voeren. U kunt ook gestroomlijnde bureaus overwegen om de ruimte niet te vol te zetten met omvangrijk meubilair. 

Internetverbinding
Een goede internetverbinding is ontzettend belangrijk en onmisbaar anno 2021. Het is natuurlijk erg vervelend als de zoom meeting ineens wordt afgesloten omdat de verbinding erg slecht is. Probeer daarom altijd een bedrade verbinding te leggen. Heb je deze mogelijkheid niet? Zorg dan voor een goede router. 

Laten we hopen dat vanaf nu meer mensen thuis gaan werken om het klimaat te ondersteunen. Heeft u na het lezen interesse gekregen in een thuiswerkplek? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Geen commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HomeMenuAccount
Search

Showroom alleen open op afspraak