Bureau , Ergonomie , Thuiswerken

Waarom kiezen voor een in hoogte verstelbaar bureau?

Staand werken

Het in hoogte verstelbare bureau wordt steeds populairder. In sommige landen is het al de norm om een in hoogte verstelbaar bureau als werkplek te gebruiken. In dit artikel leggen we kort uit waarom een in hoogte verstelbaar bureau zo populair is.

Waarom kopen mensen en bedrijven een in hoogte verstelbaar bureau?
De eerste bedrijven begonnen eind jaren negentig met de aanschaf van zit-sta bureaus. Zit-sta bureaus zijn simpelweg in hoogte verstelbare bureaus die elektrisch of handmatig bediend kunnen worden. De laatste jaren neemt de populariteit van een zit-sta bureau toe. De reden hiervoor is dat mensen zich realiseren dat zittend werken niet altijd gezond is. Kantoormensen zitten de hele dag en bewegen dus nauwelijks. Als je geen elektrisch bureau hebt, heb je niet veel keus, je moet de hele dag stilzitten, met alle risico’s van dien. Tegenwoordig is het meer en meer een vereiste om een verstelbaar bureau in je kantoor te hebben.

Wat zijn de drie grootste redenen om een in hoogte verstelbaar bureau aan te schaffen?
1. Minder rug-, schouder- en nekklachten
Langdurig zitten is een risicofactor voor het ontstaan van lage rugklachten. Een alternatief voor kantoorwerk is staan, maar zelfs bij langdurig staan is er een associatie gevonden met lage rugpijn. Een combinatie van zitten en staan om een werkdag door te komen lijkt het perfecte alternatief.

2. Verbetert de productiviteit
Door urenlang te zitten, kan het concentratievermogen afnemen. Bovendien kan het prettig zijn om staand te werken na een tijdje zittend te hebben gewerkt. Uit onderzoek is gebleken dat staande werknemers productiever zijn wanneer ze wisselen tussen zitten en staan dan wanneer ze de hele dag alleen maar zitten. (CNN, 2016)

3. Maximale flexibiliteit
Een in hoogte verstelbaar bureau is een goede oplossing voor bedrijven die werken met flexibele werkplekken. Flexwerkers kunnen heel gemakkelijk hun eigen bureauhoogte samenstellen. In tegenstelling tot een bureau dat niet verstelbaar is.

Bij een in hoogte verstelbaar bureau is het belangrijk om te zorgen voor de juiste houding. Maar wat is de juiste houding om staand te werken?
Als eerste, zorg ervoor dat u rechtop staat wanneer u naar het scherm kijkt. Het is belangrijk dat het scherm zich op ooghoogte bevindt. Deze positie moet ook worden aangehouden wanneer men zittend werkt. Ten tweede is het zeer belangrijk dat de armen op het bureau liggen met een ellebooghoek van 90 graden tevens moet het bureau op ellebooghoogte staan. Houdt er vervolgens rekening mee dat de armen langs het lichaam moeten lopen. Tenslotte is het belangrijk dat de polsen in de natuurlijke houding blijven. De vingers mogen naar beneden hangen om het toetsenbord te ontmoeten, maar de pols mag nooit naar boven of beneden neigen.

Kortom, een in hoogte verstelbaar bureau heeft veel voordelen. Niet alleen krijgt u er een betere werkhouding door omdat u uw spieren vaker gebruikt, het stimuleert ook uw bloedsomloop. Wat zal resulteren in een productievere werkdag.

Storrs, C. (2016, Juni 8) Productivity at work by standing up
Opgehaald van https://edition.cnn.com/2016/06/08/health/standing-desk-productivity/index.html 

Geen commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HomeMenuAccount
Search

Showroom alleen open op afspraak