Algemeen , Bureaustoel , Ergonomie

Waar moet een goede (ergonomische) bureaustoel aan voldoen?

houding

Waar moet een goede (ergonomische) bureaustoel aan voldoen? Dat is de kernvraag in dit artikel. De bureaustoel is veruit het belangrijkste kantoormeubilair. Een goede stoel geeft werknemers en werkgevers een aangename werkplek en zorgt voor een productievere en gezondere werkhouding. Wanneer iemand comfortabel zit, dan werkt hij beter, langer en met meer plezier. Bij het kiezen van een nieuwe bureaustoel is het belangrijk om de volgende zaken te weten; zittijd, soort werk en de lichaamsbouw van de gebruiker.

Zittijd: hoe langer iemand zit, hoe comfortabeler de stoel moet zijn en des te meer dynamiek moet hert mechanische bieden. Er zijn namelijk bureaustoelen met een aanbevolen zittijd van 3 tot 5 uur maar ook professionele stoelen waarop iemand meer dan 8 uur kan zitten.

Soort werk: hoe preciezer en specifieker het werk, hoe meer instelfuncties nodig zijn om goed te kunnen zitten.

Lichaamsbouw van de gebruiker: de stoel moet aangepast kunnen worden aan het gewicht en de lengte van de gebruiker.

Prijskwaliteit
De prijs is een belangrijke factor bij het bepalen van de juiste bureaustoel. De prijs is altijd gerelateerd aan de kwaliteit van een product. Het is daarom belangrijk dat een stoel solide aanvoelt. Kijk ook of het mechanisme van metaal of kunststof is. Een kunststof mechaniek zal veel sneller kapotgaan dan een metalen mechaniek, een metalen mechaniek is uiteraard veel sterker. Naast de kwaliteit van het mechanisme is het ook belangrijk dat de stof van de juiste kwaliteit is. De kwaliteit van de stof kan gemeten worden door te kijken naar het aantal toeren van de Martindale Test. Het is ook belangrijk dat het kussen onder de stof ook de juiste kwaliteit heeft. Anders zit de gebruiker binnen de kortste keren op een houten plank.

Rugleuning
De rugleuning moet naar achteren kunnen worden gedraaid, zodat de gebruiker meer dan 90 graden achterover kan leunen. De beste stoelen laten beweging van de rug toe en passen zich aan de bewegingen van de gebruiker aan. Kies een bureaustoel met een rugleuning die breed genoeg is voor de rug en welke een goede ondersteuning biedt voor het midden van de rug (dat wil zeggen dat hij ten minste tot de schouderbladen moet reiken).

Lendensteun
Een bureaustoel met lendensteun zorgt voor extra steun in uw onderrug. Met een lendensteun blijft uw onderrug in de juiste stand, zodat u op de lange termijn geen lichamelijke klachten krijgt. Daarom is een bureaustoel met lendensteun noodzakelijk als u lange uren achter een bureau werkt. Sommige bureaustoelen hebben een in hoogte of diepte verstelbare lendensteun.

Armleuning
Wanneer men achter het bureau zit, is het belangrijk dat het lichaam een natuurlijke houding aanneemt. Met een verstelbare armleuning kan de gebruiker de armen in een hoek van 90 graden op het bureau leggen, wat niet alleen natuurlijk aanvoelt, maar ook als veel comfortabeler zal worden ervaren. Zorg er daarom voor dat de armleuningen verstelbaar zijn.

Hoogte verstelbaar
De beste keuze is een stoel waarbij de gebruiker de hoogte van de stoel kan instellen terwijl de gebruiker gaat zitten. De knieën moeten een hoek van 90 graden maken als de voeten op de grond rusten, dit is de enige juiste positie.

Wielen
Bij het kiezen van de juiste stoel is het ook belangrijk om te letten op de wielen onder de stoel. Niet alle soorten wielen zijn geschikt voor elke ondergrond. Ga daarom voor multifunctionele wieltjes, zodat de stoel optimaal gebruikt kan worden.

Mocht u nog vragen hebben? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

 

Geen commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HomeMenuAccount
Search

Showroom alleen open op afspraak