Algemeen , Ergonomie , Inrichten

Waarom is het belangrijk om te kiezen voor het juiste kantoormeubilair?

juiste kantoormeubilair

Bij het woord ‘kantoormeubilair’ denkt men vaak aan kleine, hokkerige bureaus en piepende, ongemakkelijk zittende stoelen zonder karakter. Toch is het erg belangrijk om te kiezen voor het juiste kantoormeubilair. De rol van kantoormeubilair is het creëren van een praktische en toch uitnodigende omgeving voor werknemers, die de productiviteit en het welzijn op de werkplek bevordert.

Kantoormeubilair van hoge kwaliteit zal:

  • Het welzijn van werknemers bevorderen;
  • De productiviteit verhogen;
  • Samenwerking aanmoedigen;
  • De merkidentiteit versterken.

Het welzijn van werknemers bevorderen
Wanneer werknemers ergonomisch verantwoord en in een aantrekkelijke ruimte kunnen werken, is de kans groter dat zij zich fysiek en mentaal prettig op hun werk voelen. Het creëren van een ruimte waarin werknemers zich ontspannen, kalm en op hun gemak voelen, zal helpen om zich beter te kunnen concentreren, wat op den duur zal leiden tot een hogere kwaliteit van het werk.

Door bijvoorbeeld verstelbaar meubilair toe te voegen, zoals ons Tri-desk Advanced bureau, kunnen werknemers hun werkruimte aanpassen aan hun behoeften. Een flexibele werkplek voorkomt rugklachten en verhoogt de concentratie en motivatie van werknemers, wat weer leidt tot meer tevredenheid en een hogere kwaliteit van het werk.

Productiviteit verhogen
Misschien wel één van de meest gewenste resultaten van het installeren van ergonomisch meubilair in een kantoor, is een verhoogde productiviteit. Om adequaat te kunnen werken, is het van essentieel belang dat de mensen die het werk doen, zich prettig en comfortabel voelen in de geboden kantoorruimte. Door meubilair met geluidsabsorptie toe te voegen, kunnen werknemers zich concentreren op hun taken zonder dat ze worden afgeleid door kantoorgeluiden.

Naast geluidsabsorptie is comfort één van de belangrijkste kenmerken die kantoormeubilair moet bieden. De hele dag op een stoel zitten kan zeer oncomfortabel worden als de stoel niet ontworpen is voor een volledige werkdag. Met bureaustoelen van hoge kwaliteit vermindert u het risico op rugpijn en houding gerelateerde problemen. Investeren in kantoormeubilair van hoge kwaliteit is tenslotte investeren in de gezondheid en productiviteit van de werknemers.

Stimuleer samenwerking
Eén van de meest voorkomende opstellingen in traditionele kantoren zijn rijen kantoorhokjes voor leidinggevenden en assistenten, en grotere, aparte kantoorruimtes voor meer senior medewerkers. Veel bedrijven kiezen tegenwoordig echter voor dynamischere en flexibelere ruimten die mensen aanmoedigen met hun collega’s te communiceren, maar ook om speciale kantoorzones in te richten voor verschillende manieren van gebruik, zoals ontspanning, vergaderingen, geconcentreerd werken of samenwerken.

Daarnaast zal het toevoegen van zacht meubilair aan gemeenschappelijke ruimtes, zoals banken werknemers aanmoedigen om pauzes te nemen van hun bureau en interactie te hebben met andere collega’s. Het is bewezen dat dit het mentale welzijn bevordert en een meer op samenwerking gerichte en positieve werkomgeving creëert.

Versterk uw merkidentiteit
De eerste indruk is echt zo belangrijk als men zegt. Of je nu huidige of potentiële klanten uitnodigt op kantoor, het is belangrijk dat ze een goed gevoel hebben en dat ze weten waar het bedrijf voor staat.

Stijlvol meubilair van hoge kwaliteit, lichte en uitnodigende kleurenschema’s en een gezamenlijke lay-out kunnen van cruciaal belang zijn bij het weergeven van een duidelijke merkidentiteit, die op zijn beurt positieve relaties met klanten zal genereren. Het toevoegen van unieke stukken aan de muur bij de ingang, zoals een gepersonaliseerd kunstwerk, creëert een interessant gespreksonderwerp voor gasten, waardoor het gemakkelijker wordt om het ijs te breken. Een consistente branding kan ook het vertrouwen van uw klanten bevorderen, vooral als u meerdere kantoren over de hele wereld hebt.

Creëer een ergonomische kantoorruimte met Trifurno en pluk de vruchten
Het Trifurno assortiment omvat een reeks stijlvolle en ergonomische stoelenin hoogte verstelbare bureausstoelen en akoestische en slimme opbergoplossingen voor al uw kantoorbehoeften. Ons kantoormeubilair assortiment is ontworpen om uw werkruimte echt flexibel te maken en maakt gebruik van kwaliteit waar het belangrijk is om kosteneffectieve oplossingen te bieden voor alle budgetten. Wij werken graag nauw samen met onze klanten om meubilair aan te bevelen dat het beste past bij hun bedrijf.

Als u meer wilt weten over het meubelprogramma van Trifurno en uw kantoor wilt omtoveren tot een multifunctionele werkruimte, neem dan vandaag nog contact met ons op.

Geen commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HomeMenuAccount
Search

Showroom alleen open op afspraak