Algemeen , Bureau , Bureaustoel , Inrichten

Hoe kantoormeubilair de productiviteit op de werkplek kan verbeteren.

productiviteit

We brengen ongeveer één derde van onze tijd op het werk door. Daarom is het essentieel dat u het juiste meubilair voor uw werknemers of voor u zelf kiest, het is namelijk belangrijk dat je je comfortabel voelt. Saaie, oncomfortabele en inspiratieloze werkplekken kunnen een negatieve invloed hebben op de productiviteit van een werknemer. 

Er wordt gezegd dat werknemers die controle hebben over het ontwerp en de indeling van hun werkruimte niet alleen gelukkiger en gezonder zijn, maar dat ze ook tot 32% productiever zijn. In dit artikel gaan we dieper in op de vraag; hoe kan kantoormeubilair worden gebruikt om de productiviteit op kantoor te beïnvloeden en te verbeteren?

Ergonomisch meubilair voor uw kantoor kiezen

Een gebrek aan productiviteit leidt tot hogere kosten, tijdverlies en een lagere potentiële winst – iets wat geen enkel bedrijf wil! Een manier om de productiviteit te verhogen is door te kiezen voor ergonomisch meubilair.

Comfortabel zitten voorkomt dat mensen tijdens hun werkdag worden afgeleid. Een werknemer die niet comfortabel zit, zal voortdurend stoppen met werken om zijn positie aan te passen. Dit kan de voortgang van het werk onderbreken en vertragen. Ergonomische bureaustoelen zijn één van de beste mogelijkheden om ervoor te zorgen dat medewerkers comfortabel en gelukkig aan het werk zijn.

Wat is een ergonomische stoel? Een ergonomische bureaustoel verschilt van een traditionele bureaustoel door de flexibiliteit en de lichamelijke ondersteuning die hij biedt. Bij het ontwerp van een ergonomische bureaustoel wordt rekening gehouden met de verschillende hoogtes en lichaamsvormen van de gebruiker.

Ze voorkomen rug-, nek- en schouderproblemen die kunnen ontstaan door een slechte houding. Dit heeft natuurlijk invloed op de productiviteit van u of uw werknemer.

Enkele ergonomische stoelen die we bij Trifurno aanbevelen zijn:

  • Essential Mesh: Gemaakt van gevoelig schuim zodat de zitting zich vormt naar ieder individu en welke tevens zorgt voor een super zitcomfort.
  • Comfy: Heeft een unieke rugleuning welke is ontworpen voor optimale ondersteuning.

In hoogte verstelbare bureaus voor uw kantoor

Een alternatief en toevoeging van verstelbare stoelen zijn in hoogte verstelbare bureaus. Ze zijn een geweldige manier voor werknemers om het beste niveau van comfort te vinden tijdens het werken, het helpt ook om de houding te verbeteren. Wij bevelen ons in hoogte verstelbare bureau Tri-desk Premium of Advanced aan.

In hoogte verstelbare bureaus op kantoor hebben ook voordelen voor de gezondheid, zoals een lager risico op obesitas, lagere bloedsuikerspiegel, een lager risico op hartaandoeningen en natuurlijk minder rugpijn, om er maar een paar te noemen!

Denk na over de kleurkeuze op kantoor

Wist u dat verschillende kleuren psychologische of emotionele effecten kunnen hebben op mensen? Daarom moet u goed nadenken over de kleuren die u kiest voor de inrichting van een kantoor en het meubilair dat daarbij aansluit

Kleuren kunnen een grote invloed hebben op de productiviteit door alleen al het aanmoedigen van positieve emoties bij werknemers. Onderstaand staan een aantal voorbeelden:

  • Natuurlijke getinte kleuren zoals groen en blauw kunnen de efficiëntie en focus verbeteren.
  • Warmere kleuren zoals geel kunnen optimisme, creativiteit en energie opwekken.
  • Levendige kleuren zoals rood, brengt intensiteit, kan passie opwekken en lichamelijke activiteiten stimuleren.

De kleur blauw op kantoor kan een zeer kalmerend effect hebben op werknemers en de concentratie bevorderen. Volgens sommige studies is wit de slechtste kleur voor een kantoor, omdat witte muren de neiging hebben een steriel of klinisch gevoel te geven.

Zorg voor natuurlijk licht en veel groen om de productiviteit te verhogen

De productiviteit op de werkplek wordt niet alleen beïnvloed door het gekozen kantoormeubilair, maar ook door de plaats waar het staat. Onderzoek heeft aangetoond dat een gebrek aan natuurlijk licht een negatieve invloed kan hebben op mensen, vooral op werknemers die zich proberen te concentreren in een kantooromgeving. Er is bijvoorbeeld aangetoond dat werknemers in kantooromgevingen met optimaal natuurlijk licht 84% minder last hebben van vermoeide ogen, hoofdpijn en wazig zicht, wat vaak voorkomt na langdurig computergebruik.

Een gebrek aan natuurlijk licht kan iemands vermogen om te functioneren aantasten, wat betekent dat men gedurende de dag minder productief wordt. Als er natuurlijk licht in het kantoor komt, probeer dan bureaus en stoelen in de buurt van natuurlijke lichtbronnen te plaatsen, omdat dit het personeel zal helpen om een goed productiviteitsniveau te behouden.

Een andere oplossing voor het verbeteren van de productiviteit is het plaatsen van planten op kantoor, dit is een verrassend goedkope en eenvoudige manier om de productiviteit te verhogen! In een onderzoek werd de productiviteit van twee groepen werknemers vergeleken, waarbij de ene groep zowel planten als computers in het kantoor had en de andere groep alleen computers. De groep die met de planten werkte was 12% productiever dan de andere groep. Tevens zorgen planten dat de luchtkwaliteit beter wordt.

Akoestische oplossingen toepassen op de werkplek

Geluid draagt in hoge mate bij aan een slechte productiviteit op de werkplek. Te veel lawaai leidt af en kan van invloed zijn op het vermogen van werknemers om geconcentreerd te blijven op hun taken. Kletsende collega’s wordt beschouwd als de grootste afleiding. Daarom is akoestisch meubilair nuttig voor de productiviteit, het is namelijk ontworpen met specifieke stoffen en afmetingen om lawaai te verminderen en privacy, aandacht en focus te verbeteren.

Werknemers die in een akoestisch comfortabele omgeving werken, produceren werk van hogere kwaliteit en nemen minder ziektedagen op, omdat kantoorakoestiek kan leiden tot een betere gezondheid en productiviteit. Slechte akoestiek leidt daarentegen tot meer lawaai, wat stress veroorzaakt bij werknemers. Gestreste werknemers zijn vatbaar voor hoge bloeddruk, hoofdpijn, spijsverteringsstoornissen, maagzweren en hoge bloeddruk.

Productiviteit verhogen met kantoormeubilair van Trifurno

Bij Trifurno hebben we een reeks kantoormeubeloplossingen die gebruikt kunnen worden om de productiviteit in elke werkruimte te verbeteren. Denk hierbij aan ergonomische soft seating, akoestische oplossingen, in hoogte verstelbare bureaus en meer.

Neem vandaag nog contact met ons op en kom meer te weten over alle kantoormeubeloplossingen die wij aanbieden.

Geen commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HomeMenuAccount
Zoek

Showroom alleen open op afspraak