Bureaustoel

Wat is een NPR bureaustoel?

Wat is een NPR bureaustoel

Er zijn verschillende modellen bureaustoelen welke ook nog eens een eigen certificaat hebben. Zo bestaat er de NPR1813 norm voor bureaustoelen, maar wat betekent dit nu precies? Deze NPR-norm heeft betrekking op de benodigde maatvoering en instelbaarheid van een bureaustoel voor de gemiddelde Nederlander. Naast de NPR-norm bestaat er ook nog een NEN-EN527 norm. Deze norm heeft betrekking op de benodigde maatvoering en instelbaarheid van een bureaustoel voor de gemiddelde Europeaan.

De NPR-norm is in het leven geroepen omdat wij Nederlanders gemiddeld langer zijn dan gemiddelde Europeaan. Onderstaand staat beschreven waar een stoel aan moet voldoen om een NPR-normering te verkrijgen:

  • Maatvoering bureaustoel volgens NPR1813 normering;
  • Het minimale zitdiepte bereik is 38 – 48 cm;
  • De minimale hoogte van de rugleuning bedraagt 37 cm;
  • De minimale lengte van de armleggers bedraagt 20 cm;
  • De minimale breedte van de armleggers bedraagt 5 cm;
  • De minimale hoogteverstelling van de armleggers bedraagt 5 cm;
  • De armleggers zijn in hoogte verstelbaar tussen de 20 en 30 cm;
  • De armlegers dienen in breedte verstelbaar te zijn;
  • De zitting heeft een verstelbare hellingshoek van -7 tot 3 graden welke ook is vast te zetten op -3 graden.

Is NPR 1813 verplicht?
Een goede bureaustoel hoeft niet te voldoen aan de NPR-normering. Er zijn ook veel goede ergonomische bureaustoelen welke een NEN-normering hebben. Mocht u overwegen om een nieuwe bureaustoel aan te schaffen, dan raden wij wel aan om deze stoelen mee te nemen in uw keuzeproces.

Welke stoel sluit het beste aan bij mijn houding en lichaam?
Het kiezen van de juiste bureaustoel is niet altijd even makkelijk. Wij raden u dan ook aan om een bezoek te brengen aan onze showroom. Hier kunt u al onze stoelen uitproberen, verder heeft u ook de mogelijkheid in een proefzit. Op deze manier weet u zeker dat de instelbaarheid van de stoel juist is en kunnen wij u overtuigen van de kwaliteit van onze stoelen.

Geen commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HomeMenuAccount
Zoek

Showroom alleen open op afspraak