Bureau , Accessories

Kabelmanagement bureau

Kabelmanagement bureau

Kabelmanagement op de werkplek? Dit zijn de voordelen

Een goed kabelmanagement op je werkplek is belangrijk. Een opgeruimd bureau werkt niet alleen prettiger, maar is ook makkelijker schoon te houden én voorkomt brand of kortsluiting. Kabelmanagement op kantoor of op de thuiswerkplek biedt daarnaast nog meer voordelen.

Wat is kabelmanagement eigenlijk?

Kabelmanagement is het professioneel structureren en organiseren van bedrading die afkomstig is van alle apparatuur op de werkplek of binnen een kantoorruimte. Denk maar eens aan computers, printers, netwerk kabels en snoeren die afkomstig zijn van andere randapparatuur. Een goed kabelmanagement op de werkplek draagt bij aan de levensduur van deze apparatuur, maar ook aan de brandveiligheid, de hygiëne én de productiviteit.

Voordelen van professioneel kabelmanagement op de werkplek

Zonder goed management wordt het vinden van de juiste kabel een flinke klus. Bijvoorbeeld als je een apparaat wilt loskoppelen of wilt verhuizen naar een andere plek. Deze kabelspaghetti zorgt voor inefficiëntie, maar kan brand door kortsluiting veroorzaken.

Misschien door kabelbreuk of omdat de wirwar van snoeren en kabels te warm wordt. Met kabelmanagement op kantoor kun je dat voorkomen. Dat kan met kabelgoten, kabelslangen en kabeldoorvoerdoppen. Deze zijn er in verschillende uitvoeringen. Zoals klapbare goten voor een sta-zit bureau of een DUO werkplek. Andere voordelen van kabelmanagement:

  1. Langere levensduur kantoorapparatuur

Kabelmanagement op kantoor zorgt ook voor een langere levensduur van apparatuur. Als snoeren en kabels correct zijn weggewerkt, wordt het risico op kabelbreuk namelijk aanzienlijk kleiner. Kabels blijven in de juiste positie en raken niet oververhit door toedoen van een rare knik of bocht. Daardoor gaan computers en hardware flink wat langer mee.

  1. Verhoogt de productiviteit

Een goed kabelmanagement maakt je ook productiever. In de eerste plaats omdat je fijner werkt op een opgeruimde werkplek, maar ook omdat je minder snel afgeleid raakt door loshangende kabels. Daarnaast gaat het loskoppelen of aansluiten van randapparatuur sneller waardoor je jouw volledige aandacht kunt richten op dat waar je mee bezig bent.

  1. Verhoogt de veiligheid

Het professioneel laten wegwerken van kabels en snoeren verhoogt ook de veiligheid op de werkplek. Het risico op brandgevaar door kortsluiting of oververhitting wordt met een goed kabelmanagement een stuk minder. Belangrijk, want je hebt immers met elektriciteit te maken. Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat je struikelt over de loshangende kabels.

  1. Hygiënische werkplek

Een bureau of kantoor met keurig weggewerkte kabels en snoeren is ook makkelijker schoon te houden. Stof en vuil kan zich niet hechten aan of verstoppen tussen de losliggende kabels. Deze stofnesten vormen een perfecte voedingsbodem voor virussen en bacteriën. Kabelmanagement draagt dus ook bij aan een hygiënische en gezonde werkplek. Uiteindelijk heeft dit ook een positief effect op het ziekteverzuim binnen jouw team.

  1. Onberispelijke indruk

Werk je op kantoor of ontvang je klanten aan jouw bureau? Dan wil het oog natuurlijk ook wat. Het professioneel wegwerken van kabels en snoeren zorgt voor een opgeruimd geheel. Belangrijk, want je hebt maar één kans voor het maken van een perfecte eerste indruk. Dat heeft voordelen voor jouw team, maar natuurlijk ook voor jouw klanten of opdrachtgevers.

Accessoires voor het wegwerken van kabels op kantoor

Wil je de brandveiligheid en productiviteit op kantoor verbeteren? De levensduur van kantoorapparatuur verlengen of meer aandacht besteden aan de hygiëne op de werkplek? Met de juiste accessoires kun je kabels en snoeren op een eenvoudige en correcte manier wegwerken. Kies voor kabelgoten, flexibele kabel slangen, vloergoten of kabel sokken.

Kabelmanagement uitbesteden?

Laat je het wegwerken van snoeren, kabels en stekkers liever over aan échte professionals? Trifurno verzorgt het kabelmanagement voor bestaande en nieuwe kantoorinrichtingen. Binnen complete kantoorruimtes, maar bijvoorbeeld ook voor elektrisch verstelbare bureau’s, duo werkplekken, receptiebalies of vergadertafels. Heb je vragen over ons kabelmanagement? Neem dan gerust contact op. Wij beantwoorden je vragen graag.

Geen commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HomeMenuAccount
Search

Showroom alleen open op afspraak