Accessoires , Algemeen , Bureau , Ergonomie

Waarom een monitorarm een goede aanvulling op uw werkplek is

Een ergonomische werkplek biedt volop voordelen om comfortabel en bovendien gezond te werken. Door te investeren in hoogwaardige bureaustoelen, zit-sta bureaus en andere ergonomische oplossingen kunt u uw werkruimte optimaliseren. 

Zo mag ook de waarde van een monitorarm niet onderschat worden. Een monitorarm, ook wel monitorhouder genoemd, zorgt ervoor dat u uw beeldscherm flexibel kunt positioneren, waardoor u altijd een ergonomische houding kunt behouden. 

Een monitorarm biedt ruimte voor meerdere schermen

Met een monitorarm, creëert u extra ruimte om een tweede of zelfs derde beeldscherm toe te voegen aan uw werkplek. Dit kan uw productiviteit verhogen, doordat u verschillende vensters en apps tegelijk kunt gebruiken, zonder dat uw bureau overvol raakt met losstaande monitoren en laptops. 

Bovendien zijn de schermen gemakkelijk in hoogte en positie te verstellen, waardoor u altijd een prettige kijkhoek kunt creëren. Heeft u bijvoorbeeld een zit-sta bureau? Dan kunt u het scherm aanpassen wanneer u van houding verandert. 

Monitorarm

De voordelen van een verstelbare monitorarm

Een verstelbare monitorarm biedt vele voordelen om uw werkruimte te optimaliseren en uw ergonomische zithouding te verbeteren:

1 – Stimuleren van een ergonomische zithouding

Naast de aanwezigheid van een ergonomische stoel is ook de hoogte van het bureau en de positie van het scherm een belangrijke factor. Door de bovenkant van het scherm op ooghoogte te plaatsen kunt u uw schouders en nek ontspannen en zo min mogelijk druk op uw lichaam uitoefenen tijdens langdurig gebruik.

2 – Meer werkruimte op uw bureau

Doordat het monitor of de monitors vast zijn gemaakt aan een vaste arm, ontstaat er extra ruimte op het werkblad, waardoor u meer ruimte heeft voor uw toetsenbord, muis, notitieblok en andere belangrijke kantooraccessoires. Hierdoor kunt u efficiënter werken en blijft uw werkplek overzichtelijk en georganiseerd.

3 – Flexibeler werken

Moeten collega’s op uw scherm meekijken? Of wilt u juist snel tussen staand en zittend werken kunnen wisselen? Met een monitorarm kunt u in één handomdraai de positie van uw scherm aanpassen naar wens. Sommige armen maken het zelfs mogelijk om het scherm van een horizontale naar een verticale positie te draaien. 

4 – Productiever werken

Los van bovenstaande voordelen biedt een monitorarm vooral veel gemak, gezien u twee of drie monitors naast elkaar kunt plaatsen op één arm. U kunt gemakkelijker multitasken, sneller bestanden over en weer slepen en twee schermen naast elkaar houden om bijvoorbeeld tegelijkertijd documenten te vergelijken. Efficiënter en bovendien prettiger werken wordt zo bevorderd. 

Het gebruik van een monitorarm is ontzettend waardevol

Monitorhouders zijn ideaal voor flexwerkplekken en zit-sta bureaus. Ze bevorderen de ergonomische zithouding en bieden volop voordelen om comfortabel en praktisch te werken. Niet voor niets is de monitorhouder een onmisbaar accessoire geworden in het moderne kantoor. 

Bij Trifurno vindt u uiteraard ook kwalitatieve monitorarmen die voldoen aan de hoogste normen voor functionaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak. In onze gebruiksvriendelijke webshop kunt u eenvoudig de juiste monitorarm vinden die past bij de rest van uw kantoor.

Geen commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HomeMenuAccount
Zoek

Showroom alleen open op afspraak